Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prosvjednici na Rebru izviždali ministra Beroša

04.10.2021.

08:55

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Radio SLjeme

foto: Radio SLjeme

Foto: - / -

Svi zaposleni u sustavu zdravstva i socijalne skrbi od danas moraju imati covid-potvrdu ili se moraju testirati na koronavirus kako bi mogli na posao. Ta je obveza uvedena i za dio pacijenata na bolničkom liječenju koji, bez potvrde, ne mogu u krug bolnice.

Takvoj se odluci protivi dio zaposlenika te je njih tridesetak jutros prosvjedovalo ispred KBC-a Zagreb. Jedan od prosvjednika, inače zaposlenik Klinike za onkologiju, Marko Penava iznio je razloge svog protivljenja novim mjerama:

- Gazili su nas već godinu i pol dana, odlučili smo reći da je dosta, odbit testiranje i vidjet ćemo što ćemo i kako dalje. Smatram da je to uvertira u obvezno ciješljenje. Sad će nas prisilit da se testiramo, mi ćemo popustit', pa će nam naplaćivat' cijepljenje pa će nas, na kraju, cijepit'. Mi smo danas odlučili reći ne tome i za to ćemo se do kraja borit' - rekao je Penava.

Prosvjednici su, bučnim negodovanjem, dočekali i ministra zdravstva, Vilija Beroša koji je petnaestak minuta tražio miran kutak KBC-a kako bi mogao novinarima dati izjavu.

- U situaciji kada je virus godinu i pol oko nas, negirati njegovo postojanje, negirati brojne smrti i teške situacije, nije opravdano. Moj zadatak je osigurati sigurnost zdravstvenog sustava i to ću nastojati napraviti. Nije mi jasno zašto se netko ne želi testirati? Zašto netko ne želi dati svoj doprinos sigurnosti zdravstvenog sustava? Koji su mu motivi? Ja ih doista u ovom trenutku ne mogu razumjeti - rekao je Beroš.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.