Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pružni prijelaz Trnava: rješenje na vidiku?

09.10.2019.

12:13

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Marko Prpić/PIXSELL

foto: Marko Prpić/PIXSELL

Foto: - / -

Građanska inicijativa "Riješimo prometni kolaps u Trnavi", u samo 48 sati, okupila je 1500 članova nezadovoljnih dugogodišnjim problemom pružnog prijelaza u tom kvartu. U posljednja dva desetljeća, količina prometa je višestruko povećana zbog čega su gužve goleme.

Problem je opisao predstavnik inicijative, Ivan Forgač:

- Nama je tamo neizdrživo. Mi čekamo po 45 minuta da dođemo u svoju ulicu, do svoje kuće s automobilima. Autobusi zapnu u koloni, djeca kasne u školu, vozači su nervozni, zatvore sporedne ulice, zatvore dvorišta, ne poštuju - u toj nervozi silnoj - ni pješačke prijelaze, djeca su u opasnosti. Jedna jako teška situacija.-

Problem bi riješila spojna cesta između Trnave i Čulinca, koja bi barem dio vozila preusmjerila na obližnji podvožnjakna Čulinečkoj cesti. Jutros je, tim povodom, održan sastanak u Gradskoj upravi na kojem je gradonačelnik Milan Bandić bjesnio na suradnike jer već godinama nisu riješili imovinsko-pravne probleme oko zemljišta kojim bi ta cesta prolazila. Obećao je uskoro riješiti taj problem:

- Za dva tjedna ćemo imati odgovore na ta pitanja. Ja sam preuzeo direktno koordinaciju toga dok ne riješimo. Kilavo se radi već dvije-tri godine i nadam se da ćemo sutra pronaći zajednički jezik s vlasnicima parcele. Ukoliko ne, onda će se morati ići na postupak izvlaštenja. Ali ostaju problemi, koji će potrajati dvije-tri godine, a to su podvožnjak na Osječkoj za Trnavu i onaj na Branimirovoj prema VII. Retkovcu odnosno Sopnici.-

Forgač o Trnavi

Bandić o Trnavi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.