Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prva dječja jednodnevna kirurgija u Hrvatskoj

06.10.2015.

14:31

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dječja bolnica Srebrnjak proširila je svoje medicinske usluge na jednodnevnu dječju kirurgiju u novo uređenim prostorima s najsuvremenijom opremom. Za svoje najmlađe pacijente danas bi odjel trebao otvoriti svoja vrata.

Jednodnevna dječja kirurgija obuhvaća oko 400 četvornih metara novih prostora, a uključuje sobe za prihvat i postoperativni smještaj i operacijske dvorane. Uređenje i opremanje stajalo je 4 milijuna i 500 tisuća kuna, a najvećim dijelom ih je financirao Grad Zagreb. Projekt obnove bolnice ne zaustavlja se na tome. Po riječima ravnatelja dr. Bore Nogala, u prvoj polovici slijedeće godine kreće se u golemi projekt koji je gotovo u cijelosti financiran iz europskih razvojnih projekata.

Naime, izgraditi će se novih 18 tisuća kvadrata, šest operacijskih sala, odjel najmodernije intezivne njege, dnevnom bolnicom, dnevnom kirurgijom, apartmanima za djecu i roditelje, te predavaonicama i terapijskim bazenima. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.