Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prva faza modernizacije Zoološkog vrta - završena

13.10.2016.

17:32

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nedjelju, 16. listopada, svoja će vrata svečano otvoriti obnovljeni Zoološki vrt. Novo lice Vrta posjetitelji će moći razgledati od 9.00h -17.00h, a za dolazak će moći koristiti samo glavni ulaz - odnosno onaj izgrađen na mjestu starog kraj Prvoga maksimirskog jezera.

Nakon dvije godine radova dovršen je projekt 'Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba – prva faza' u sklopu kojeg su u Vrtu izgrađeni volijera za afričke pticekompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, obnovljen je glavni ulaz u Vrt, izgrađena je nastamba za dalmatinske pelikaneEdukacijski centar te restoran s vidikovcem i odmorišteObnovljeni su također - Lavlji most i kip Napuljskog ribara. Izgradnjom Darwinova i Ribareva mosta prema Labuđem otoku i uređenjem tog otoka Zoološki se vrt prvi put nakon 1930. godine proširio na dodatnu površinu.

Edukatori i drugi djelatnici Vrta u nedjelju će posjetitelje upoznavati s najvažnijim novostima Vrta, a na nekoliko ih mjesta očekuju i atraktivni zabavni sadržaji.

U 13.45h primjerice, ispred Labuđeg otoka posjetitelji će moći doživjeti posebno svečani trenutak. Violončelistica Ana Rucner izvest će Odu radosti, a prema zagrebačkom će se nebu vinuti baloni Divljeg srca grada.

Posjetiteljima - uputa da se - otvorenjem novoga glavnog ulaza - zatvara onaj privremeni na istočnoj strani Vrta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.