Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prva Revija najboljih vina Zagrebačke županije

06.06.2018.

15:23

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

U Kristalnoj dvorani hotela Westin u tijeku je prva revija najboljih vina Zagrebačke županije. 33 vinara predstavljaju 153 vina svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti zaštićenih oznakom izvornosti (ZOI).

Među izlagačima će biti najbolji vinari s Plešivice, ali i najnagrađivaniji vinar županije Stjepan Đurinski iz Hruševca Kupljenskog kod Zaperšića, gdje ima tri hektara vinograda i još jedan hektar u Kutjevu, a čije su ledene berbe, iako malih količina, uzele prestižne nagrade u zemlji i inozemstvu.

Njegovo vino "Leona" - mješavina bijelih sorti - ledena berba, i ove je godine proglašeno najboljim.

Enološku priču upotpunit će stručno vođene degustacije sljubljivanja vina i županijskih sireva te radionice “Sir i vino” i “Pjenušci Zagrebačke županije”.

Župan Stjepan Kožić naglasio je kako je njihov cilj da vina Zagrebačke županije stignu kako u domove tako i u ugostiteljiske objekte diljem Hrvatske.

Posebni gosti Revije su vinari iz Slovenije, kao i slovenske vinske kraljice. Revija najboljih vina zagrebačke županije traje do 19 sati a ulaz je slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.