Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prvi dan škole!

07.09.2015.

08:46

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi je dan nove školske godine! U školske klupe ponovno će sjesti pola milijuna učenika. U Zagrebuje 8123 prvašića. Na oprez se poivaju svi sudionici u prometu.

I dok će djecu u Zagrebu udžbenici dočekati na klupama, u ostalim djelovima Hrvatske, osim još ponegdje, roditelji će za komplete knjiga morati izdvojiti od 500 do tisuću 800 kuna.

A, uoči početka nove školske godine - prvi čovjek Grada uputio je poruku svim učenicama i učenicima;

"...vi ste naša budućnost i vaša nam je sigurnost na prvome mjestu. Grad će učiniti sve da vam olakša obrazovanje i što uspješniju budućnost..., a na vama je da budete marljivi i ustrajni. Samo se tako postižu veliki rezultati...Mnogi od vas po prvi će se puta na prometnicama... I koliko god poznavali prometna pravila, jer tomu su vas naučili roditelji, molim vas da budete jako oprezni..."Apel je uputio i vozačima:"...Opreza za volanom nikad nije dosta, a posebno sada kada nam se na gradskim prometnicama pridružuje 8123 prvašića. Njihova sigurnost i njihov život neka nam svima bude na prvome mjestu..." - poručio je među ostalim, gradonačelnik Bandić.

Prve sate nove školske godine gradonačelnik Milan Bandić proveo je s učenicama i učenicima u osnovnoj školi Kajzerica i IV. gimnaziji u Ulici Žarka Dolinara 9.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.