Hrvatski radio

Radio Sljeme

Radio Sljeme proslavio 70. rođendan! Smiješi mu se Nagrada Grada Zagreba

15.04.2023.

18:41

Autor: Magdalena Pongrac

Proslava 70. rođendana Radio Sljemena na Zrinjevcu

Proslava 70. rođendana Radio Sljemena na Zrinjevcu

Foto: Radio Sljeme / HRT

Jubilarnu 70. obljetnicu postojanja, Radio Sljeme proslavio je sa slušateljima na Zrinjevcu, i tako, u jednoj od rijetkih prilika, uživo spojio dobro poznate glasove s manje poznatim licima. Upoznavanje s našim voditeljima, suradnicima i emisijama pratio je pomno odabran glazbeni program. Prikupili smo dojmove i čestitke.

Kako bi proslavili sedam desetljeća rada, Sljemenaši su na Zrinjevcu organizirali bogat program, a bila je to i prigoda da Zagrepčani napokon - licem u lice - upoznaju svoje omiljene voditelje i urednike mnogih emisija.

- Ja slušam Sljeme od kad se probudim dok ne zaspim, nikad ne mijenjam radio stanicu.

- Slušam Sljeme od 0 do 24 otkad sam bila mala, vjerujte mi. Ne gasim ga ni po noći.

- To je divan, predivan radio, kao i ljudi koji rade na njemu. Vlakom iz Konjščine sam došla na Zrinjevac samo zbog svog najdražeg radija.


Proslavu su obilježile i mnogobrojne legende zagrebačke glazbene scene.

- Radio Sljeme je naš, gradski radio koji nas obavještava o svemu što se u gradu događa i koji pušta muziku kakvu ja volim - kazao je Miro Ungar.


Veliki dar Radio Sljemenu stigao je od gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

- Svaka čast svim drugim radijskim postajama i programima, ali Radio Sljeme je ipak institucija. Zato se veselim i gotovo sam siguran da će jednoglasno biti izglasana Nagrada Grada zagreba za Radio Sljeme kroz nekoliko tjedana.


Glavna urednica Radio Sljemena i ovogodišnja dobitnica Večernjakove ruže za emisiju "Purgeraj" Tanja Baran.

- Sretni smo s ovim 70 godina Radio Sljemena zato što je današnje okupljanje pokazalo da smo, zaista, ljudima pri srcu. Osim što im dajemo sve što im je potrebno za dobru informiranost, mi im svima dajemo jednu veliku emociju u kontaktu sa svima njima, u tome da smo im na dispoziciji od jutra kad se probude do navečer kad idu spavati.


Jubilarni rođendan nije mogao proći bez zagrebačkih vatrogasaca, koji su nam čak i zapjevali.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.