Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:59 / 10.03.2017.

Autor: Ivan Hlupić

Radnička fronta i Nova ljevica zajedno na izborima

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedina smo prava lijeva opcija, poručili su iz koalicije Radničke fronte i Nove ljevice najavljujući izlazak na lokalne izbore u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Upozorili su i na nedostatke aktualne gradske administracije Milana Bandića.

SDP bi na lokalnim izborima lijevo orjentirani birači trebali kazniti zbog politike liberalnog centra koju podupire već godinama, poručili su iz Radničke fronte objasnivši da je upravo koalicija njihove stranke i Nove ljevice istinska lijeva opcija. Na tom tragu i niz je mjera koje nude u Zagrebu, poput besplatnih muzeja i knjižnica, programa socijalne pomoći, javne prehrane i sličnog. No, posebno su kritični prema upravljanju gradom gradonačelnika Milana Bandića. Čelnik Radničke fronte Mate Kapović rekao je da je ono korumpirano i klijentelističko. Ako neki dječji vrtić želi nabaviti stolce i ofarbati zidove to se ne može učiniti bez nekakvog "deala", bilo s gradonačelnikom, nekim njegovim suradnikom ili bliskim poduzetnikom. Na tome netko mora zaraditi pinku, rekao je Kapović.

Rada Borić iz Nove ljevice smatra da građani moraju biti više uključeni u gradske pothvate i da sada prmealo participiraju u radu gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Koalicija neće imati kandidata za gradonačelnika, no očekuju da bi im se moglo pridružiti još stranaka. Ne očekuju čuda na izborima, no ipak - ulazak u Skupštinu bio bi poruka promjene u društvu, zaključio je Kapović. Radnička fronta i Nova ljevica pokušat će na izborima ući i u gradsko vijeće Samobora te u Skupštinu Zagrebačke županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.