Hrvatski radio

Radio Sljeme

Radnička fronta "Zalažemo se za stavljanje ljudi ispred profita"

07.04.2021.

11:37

Autor: Boris Bogić

Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / -

Zastupnik Radničke fronte Gradskoj skupštini David Bilić zauzeo se za ponovno pokretanje Imunološkog zavoda, ističući da je proizvodnja cjepiva, imunobioloških lijekova i krvnih pripravaka izuzetno bitna u ovoj pandemijskoj situaciji.

Na konferenciji za novinare u povodu Svjetskog dana zdravlja, Radnička fronta je potvrdila da podržavaju europsku građansku inicijativu "European Citizens Initiative" koja se zalaže za što veću dostupnost cjepiva svima u EU i svijetu.

Stoga su za ponovno pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu i njegovo tretiranje kao javno-zdravstvene ustanove od vrhunskog značaja.

Radnička fronta traži i dovršetak Sveučilišne bolnice u Blatu u koju su uloženi veliki novci, a Zagrepčani dvaput na referendumu iskazali volju za njezinom izgradnjom.

- Sveučilišna bolnica se mora dovršiti, a Novi Zagreb i čitav Zagreb zaslužuju moderan bolnički i sveučilišni centar koji će služiti čitavom sjeveru Hrvatske - poručio je David Bilić i ponovio zahtjev Vladi da svima koji rade s oboljelima od koronavirusa omogući beneficirani radni staž.

Član Radničke fronte neurolog i neuroznanstvenik Anton Glasnović rekao je da na Svjetski dan zdravlja mogu "proslaviti polaganu smrt javnog zdravlja i zdravstva u Hrvatskoj, EU i svim zemljama zapadnog svijeta" jer je koronakriza, kazao je, pokazala koliko je efikasno privatno zdravstvo, a koliko neefikasno javno.

Stoga će se stranka, naglasio je, uvijek zalagati za javno dostupno i potpuno besplatno zdravstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.