Hrvatski radio

Radio Sljeme

Radovi na Aleji Matije Ljubeka trebali bi biti gotovi do kraja mjeseca

12.04.2023.

14:04

Autor: HRT Radio Sljeme

Radovi na Aleji Matije Ljubeka

Radovi na Aleji Matije Ljubeka

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Izgradnja Jarunskog mosta, proširenje tramvajske mreže, rekonstrukcije po gradu, neke su od tema na koje se osvrnuo zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu". 

Početkom veljače počeli su radovi na Aleji Matije Ljubeka na Jarunu. Oni su po prvotnom planu trebali biti gotovi. Sada je rok, ističe Korlaet, 28. ovoga mjeseca - To je, možda, optimističan rok, ali će svakako biti završeno vrlo brzo. Asfalterski radovi su gotovi. Preostaju radovi iscrtavanja signalizacije za što je projekt napravljen. On ide u korist biciklistima, rješava usporavanje prometa između postojećih parkinga kod klubova, a ostali parking će biti maknut uz samu cestu i bit će grupiran na nekoliko ulaznih punktova.


A Jarunski se pak most često apostrofira kao jedno od rješenja za prometne gužve na zapadu grada. Što s njime planira gradska vlast? - Pitanje je gdje je taj most? Trasa koja je bila do sada razmatrana vrlo je blizu jezera sa zapadne strane. Vijeće Gradske četvrti Trešnjevka - jug nije bilo sretno s time. Naravno da je neki most potreban. Hoće li to biti ta trasa ili će to biti jedno malo zapadnija, produžetak Petrovaradinske ili će to biti jedna trasa sa istočne strane jezera koja je pak preblizu Jadranskom mostu, to ostaje da se vidi kroz novelaciju GUP-a - zaključio je Korlaet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.