Hrvatski radio

Radio Sljeme

Radovi na Krugama kasne tjedan dana

25.08.2016.

13:02

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premještanje magistralnog vrelovoda u ulici Kruge trebalo je biti završeno u utorak, 23.rujna no, radovi još nisu niti izbliza gotovi. Zbog toga će ta ulica, do ponedjeljka, biti neprovozna zbog čega su vozači uskraćeni za važnu alternativu Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Bez ikakve obavijesti, radovi su prekoračili rok, a samo gradilište još izgleda prilično aktivno (vidi foto). Iz HEP-Toplinarstva, koje provodi radove, ističu da su razlog produljenja nepredviđeni betonski blokovi i dvodnevni inspekcijski nadzor.

Prenosimo odgovor pomoćnika direktora, Roberta Vuka:

"Trenutno s građevinskim radovima kasnimo dva dana po inicijalnom terminskom planu, i to, konkretno, zbog nailaska na kransku stazu (ogromni blokovi armiranog betona) koja je ostala nakon izgradnje SZ Kruge 5-9 (plava zgrada preko puta vrtića "Iskrica"), te zbog inspekcijskog nadzora koji je zaustavio početak gradnje na dodatna 3 dana dok nisu pregledani svi pisani dokazi o pravu građenja (sve je u konačnici bilo uredno i bez primjedbi). Znači, ukupno kasnimo 5 dana, a predviđeno je da, od ponedjeljka 29.kolovoza, bude uspostavljena normalna regulacija prometa ulice Kruge, a na ulici koja je paralelna s dječjim vrtićem i stambenom zgradom Kruge 5-9 za 10-ak dana. Obustave toplinske energije su bile najavljene obavijestima i fax-evima i trajale su 24 sata, te trenutno svi potrošači na tom području imaju urednu isporuku toplinske energije. Još će biti jedna obustava od 48 prilikom prespoja, a o tome će biti isto tako na vrijeme biti obaviješteni naši potrošači."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.