Hrvatski radio

Radio Sljeme

Radovi na Radničkoj cesti bit će gotovi za mjesec dana

10.09.2018.

20:28

Autor: Krešimir Vešnik

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Za mjesec dana Radnička cesta bit će otvorena za promet. Najavio je to gradonačelnik Milan Bandić dok je obilazio aktualna gradilišta u našem gradu. Gradonačelnik je obišao radove i na Trgu žrtava fašizma, u Preradovićevoj ulici, kod Kamenitih vrata te na Remetskoj cesti.

Najveća investicija u prometnu infrastrukturu zadnjih 20-ak godina, tako je gradonačelnik Bandić opisao radove na Radničkoj cesti, ukupne vrijednosti oko 200 milijuna kuna, koji bi trebali biti gotovi do 20. listopada. Što će se još do tada sve raditi govori voditelj projekta Goran Radić, Trenutno radimo intenzivno četvrtu etapu Radničke ceste koja uključuje dva podvožnjaka u dužini od 80 metara zajedno s rampama ukupne dužine 500 metara. Podvožnjaci su gotovi i u četvrtak bi krenuli s asfaltiranjem istočnog kolnika kojeg bi onda u idućih 10 dana pripremili da se na njega prebaci promet. Nakon toga ćemo intenzivno raditi po zapadnom kolniku da ga dovršimo u idućih mjesec dana. 

U središtu našega grada, na Trgu žrtava fašizma, gradonačelnika su dočekali prosvjednici iz inicijative "Vratite magnoliju". Radovi na trgu trebali bi biti gotovi do 25. sljedećeg mjeseca, istaknuo je pomoćnik pročelnika za građenje komunalne infrastrukture, Damir Đerzić, Izvodi se još C sektor od kamena, to je završni, gornji dio. Vrše se opločenja granitnim kockama, okoliš se uređuje hortikulturalno. U četvrtak će najvjerojatnije biti asfaltiranje staza.

A za tjedan dana završit će se radovi u Preradovićevoj između Hebrangove i Masarykove ulice, To je potez od tristotinjak metara. Položena je nova komunalna infrastruktura što uključuje vodoopskrbni cjevovod, plinske instalacije te elektroenergetsku mrežu. Trenutno smo u postupku polaganja rubnjaka te izrade tamponskog sloja. Tijekom idućeg tjedna izvršit će se asfaltiranje predmetne dionice te puštanje iste u promet, rekao pomoćnik pročelnika za ceste, Krunoslav Tepeš.

Na Gornjem gradu, radovi kod Kamenitih vrata bit će gotovi za 15-ak dana, a radovi na Remetskoj cesti, na Mirogoju kod Krematorija, do kraja ovog tjedna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.