Hrvatski radio

Radio Sljeme

Radovi na rotoru u završnoj fazi - od siječnja u prometu

18.10.2019.

10:43

Autor: Nikolina Devčić

Foto: Radio Sljeme

Foto: Radio Sljeme

Foto: - / -

Radovi na remetinečkom rotoru ulaze u završnu fazu. U noći sa subote na nedjelju bit će zatvoren Jadranski most, a potom će se idućih mjesec dana promijeniti regulacija prometa zbog radova na zapadnom kolniku mosta.

Zagrepčane ovog vikenda očekuje posebna regulacija prometa u zoni rotora. U noći sa subote na nedjelju od 23 sata do 5 ujutro privremene prometnice kao i Jadranski most bit će zatvoreni za promet. 

Od nedjelje se počinje uređivati zapadni kolnik Jadranskog mosta. Zato se postojeće privremeno semaforizirano čvorište na Jadranskom mostu pomiče južnije i tako će biti mjesec dana.

Regulacija će otežati prometovanje vozila od istoka prema sjeveru. Budući da je ovo kretanje u koliziji s vozilima koja se iz smjera zapada prema sjeveru kreću programiranjem semaforskog uređaja, maksimalno će se pokušati ublažiti ovaj nedostatak - ističu u Gradskom uredu za promet. Druga faza radova počinje 10. studenog. Tada će se uređivati istočni kolnik Jadranskog mosta.

Voditelj projekta Goran Radić očekuje da će se već u siječnju moći voziti novim rotorom, a tramvajski promet će biti uspostavljen dva mjeseca kasnije. Za novu regulaciju kaže da neće biti problematična.

- Ta regulacija neće biti ništa sporija, niti manje protočna od ove koja se do sada odvijala po privremenim prometnicama. Dijelom će biti uključene i privremene prometnice, ali veliki dio će se prebaciti na sjeverni dio rotora koji je završen - rekao je Radić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.