Hrvatski radio

Radio Sljeme

Radovi na zapadnom kolniku SR Njemačke

26.08.2019.

08:32

Autor: Krešimir Vešnik

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Počeli su radovi na ulici Savezne Republike Njemačke. Uređuje se nešto više od tisuću i 100 metara zapadnog kolnika, od Avenije Dubrovnik do Vatikanske ulice. Radovi u vrijednosti oko 2 i pol milijuna kuna trebali bi biti gotovi do kraja tjedna.

- Izvršit ćemo frezanje starog asfalta u količini 12 i pol tisuća kvadrata, ugradit ćemo dva sloja novog asfalta u ukupnoj količini 3 tisuće tona, zamijenit ćemo stare kanalske poklopce i slivničke rešetke, iscrtat ćemo novu horizontalnu signalizaciju - najavio je tehnički direktor Zagrebačkih cesta, Josip Turković.

Zbog radova se vozi obilazno Avenijom Dubrovnik te Sarajevskom te Avenijom Većeslava Holjevca do Vatikanske ulice.

- Do nedjelje popodne ćemo to završiti. Iza toga idemo u 217 mjesnih odbora u gradu raditi posao dalje po planu i programu asfaltiranja kojega smo usvojili. Ono što je bitno da ćemo ovime završiti ovaj megaposao u gradu na transverzalama istok-zapad-sjever-jug koje u bitnome pridonose poboljšanju prometa ili ga blokiraju pa moja isprika građanima što su ovih 50-ak dana trpili na zagrebačkim ulicama - rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.