Hrvatski radio

Radio Sljeme

Radovi u Bukovačkoj do kraja tjedna

26.01.2015.

11:07

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog puknuća kolektora na Bukovačkoj cesti, promet je u tom dijelu grada usporen. Podsjetimo, kolektor je puknuo zbog dotrajalosti jer je izgrađen 1937. Nakon jučerašnjeg obilaska dežurnih iz Vodoopskrbe i odvodnje, te Zagrebačkih cesta angažirane su ekipe koje će sanirati puknuće.

O tome kada će radovi biti gotovi direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić kaže: "Ako ne bude daljnjih propadanja, treba se snimiti teren, cijeli kolektor te 50-tak metara ispred i iza puknuća na kolektoru. Ako nema takvih erozivnih ponašanja na samom kolektoru, taj će se dio zatvoriti  popraviti i asfaltirati. Vjerujem da će do kraja tjedna Bukovačka cesta biti otvorena."

Bukovačkom se cestom u smjeru sjevera vozi redovnim putem, a u smjeru juga promet je zatvoren te se prema Maksimirskoj vozi obilazno. Gospočić pojašnjava: "Sav ostali promet koji dolazi sa sjevernog dijela grada prema rotoru na križanju Petrove i Bukovačke, usmjerili smo prema Petrovoj ulici, a izlaske kako idu dužinom Petrove da rasteretimo promet."

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.