Hrvatski radio

Radio Sljeme

Rašić: "Stopa kriminala manja u odnosu na prošlogodišnji advent!"

04.12.2017.

15:37

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom adventa u našem gradu, zagrebačka policija poduzela je mnoge aktivnosti kako bi održala red i sigurnost u prometu. O tome je bilo riječi na današnjoj konferenciji za medije u prostorijama policijske uprave.

Iako adventsko vrijeme donosi veću turističku i domaću posjećenost, ovogodišnji statistički podaci pokazuju manju stopu kriminala i mnoge druge povoljne pokazatelje u odnosu na prošlu godinu, istaknuo je načelnik PUZ-a Marko Rašić. Želim reći da je opće stanje sigurnosti na području grada Zagreba i Zagrebačke županije povoljno i dobro i da je isto tako dobro i zadovoljavajuće stanje reda i mira, a zadovoljavajuće je stanje sigurnosti u cestovnom prometu, naglasio je Rašić. 

Radi veće sigurnosti i sprječavanja kaznenih djela, policija je uspostavila i blokadne punktove na svim prilaznim pravcima koji vode do većih mjesta okupljanja kao što su trgovi i prostori na kojima će se održavati sva događanja tijekom ovogodišnjeg adventa. Blokadne točke uključuju betonske žardinjere i vozila uz koje se nalaze policajci s psima za detekciju eksploziva i psima napadačima, naglasio je načelnik Rašić.

Osim o dobrim statističkim pokazateljima na konferenciji je bilo riječi i o raznim aktivnostima koje je poduzela policijska uprava zagrebačka kako bi bi održala veću sigurnost u prometu. Riječ je o operativnoj akciji "Mir" dodao je Rašić. Policijske radnje za vrijeme akcije "Mir" bit će usmjerene od preventivnih do mjera vezanih uz sprječavanje najtežih prekršajnih djela. U dijelu preventivnih mjera imat ćemo i info centar koji će se po potrebi premještati s lokacije na lokaciju, a u spomenutom centru svi posjetitelji moći će dobiti sve željene savjete i informacije, zaključio je Rašić.

Spomenuta akcija održavat će od drugog prosinca do 15. siječnja. Građani su pozvani na suradnju kako bi adventsko vrijeme prošlo u što sigurnijem i mirnijem ambijentu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.