Hrvatski radio

Radio Sljeme

Razgledajte Izložbu - "Smotre folklora i simboli identiteta"

16.06.2016.

15:08

Autor: Irena Dizdarević, HRT(Magazin)

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvorenje izložbe u Etnografskom muzeju najavljeno je za 19.00h i to u povodu 50. Međunarodne smotre folklora koja će se održati od 20.– 24. srpnja. Dodajmo i da je Međunarodna smotra folklora (MSF) sljednica smotri hrvatske seljačke kulture.

Riječ je o izložbi troje koautora iz različitih ustanova/institucija: Katarina Bušić, Etnografski muzej, Josip Forjan, Posudionica i radionica narodnih nošnji i Zorica Vitez, Međunarodna smotra folklora, Koncertna direkcija Zagreb.

U jednoj od izložbenih cjelina predstavit će folklornu i različite oblike suvremene primjene narodnih nošnji te revitalizaciju tradicijskog tekstilnog rukotvorstva, kao i recentnu izradu narodnih nošnji.

Izložba ostaje otvorena sve do 31. listopada.

A, u programu 50. MSF nastupit će folklorna društva i pojedinci koji reprezentiraju različitosti hrvatske etnografske baštine (3 kulturne zone i brojna uža područja s osebujnim plesnim i glazbenim folklorom, nošnjom i običajima) kao i predstavnici nacionalnih manjina, Hrvata iz susjednih zemalja, iz iseljeništva te stare hrvatske dijaspore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.