Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Razočarani smo što se ne otpisuju računi za struju"

03.02.2021.

19:46

Autor: Mario Mihaljević

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Potpredsjednik Gradske skupštine SDP-ov Matej Mišić poručio je u srijedu da su u Klubu zastupnika te stranke razočarani postupanjem vladajuće većine jer nije prošao prijedlog SDP-a da se građanima koji nakon potresa žive u kontejnerima otpišu računi za struju.

Mišić je novinarima rekao da taj njihov prijedlog nije dobio dovoljan broj glasova - 17 zastupnika je bilo 'za', 16 'protiv', a osam se suzdržalo od glasovanja.

Istaknuo je da su tom inicijativom -htjeli ojačati poziciju Grada Zagreba, odnosno gradonačelnika kao predstavnika Grada kada nastupa prema Vladi da nastupa s jednoglasnom podrškom Gradske skupštine da se ispravi nepravda prema Zagrepčanima koji žive u kontejnerima-.

-Međutim HDZ i Milana Bandića za to nije briga-, ustvrdio je. Time su, kaže, okrenuli leđa ljudima koji žive u stambenim kontejnerima. -80-ak obitelji koji žive u stambenim kontejnerima više od 10 mjeseci i kojima su u prosincu došli računi za struju, polugodišnje razlike i računi za prosinac u iznosu od 4000 kuna sada ostaju na milost i nemilost Vladi koja je takav oblik zaključka donijela za Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Zagrebačku županiju, a zaboravili su na Grad Zagreb-, ističe Mišić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.