Hrvatski radio

Radio Sljeme

Rebalans podsjeća na Bandićevu ostavštinu

28.09.2021.

12:33

Autor: Mario Mihaljević

Jurica Galoić/PIXSELL

Jurica Galoić/PIXSELL

Foto: - / -

U gradskom HSLS-u smatraju da je novi rebalans gradskog proračuna za ovu godinu kojeg će gradonačelnik Tomašević predstaviti u četvrtak na sjednici Gradske skupštine prevelik. Tvrde da proračun koji je težak gotovo 14 milijardi kuna, podsjeća na onaj iz vremena bivšeg gradonačelnika Bandića

Na jednici Gradske skupštine u četvrtak, gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavit će proračun težak gotovo 14 milijardi kuna.  Proračun je nezamjetno manji od prethodnih proračuna za 0 cijelih 3 posto, i podsjeća na onaj iz vremena bivšeg gradonačelnika Bandića, smatraju u HSLS-u. 

Znamo da su novu gradsku vlast dočekali brojni kosturi iz ormara, al od gradonačelnika Tomaševića očekivali smo više hrabrosti, istaknuli su u gradskom HSLS-u. Rebalans proračuna koji će biti predstavljen na sjednici gradske skupštine, podsjeća na proračun bivšeg gradonačelnika Bandića

-Ono što nas zabrinjava je smanjenje proračuna na komunalnim uslugama, na održavanju cesta, regulaciji gradskih semafora i signalizacije, gradske rasvjete, i ono što nam je bitno je smanjenje proračuna u izgradnji građevina za gospodarenje otpadom-.

Emil Pavić član gradskog vijeća HSLS-a osvrnuo se na jutrošnju poplavu na Trešnjevci, istaknuvši loše stanje vodoopskrbne mreže u gradu.

-Podsjećam da je Grad prije više od 15 godina podigao jedan ogroman kredit, izdane su obveznice više od 300 milijuna eura, upravo radi sanacije vodoopskrbne mreže koja je u kriminalnom stanju. Više od 50 posto vode otječe u zemlju, i uskoro će se počet plaćat penali za takve stvari-.

 

 

 

Klasić o proračunu

Emil Pavić o vodoobskrbnoj mreži

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.