Hrvatski radio

Radio Sljeme

Registar se svakom akcijom širi

13.12.2013.

10:53

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaklada Ana Rukavina, uoči humanitarnog koncerta, organizira upisivanje građana u Registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Humanitarni telefon 060 9000 radi od 0-24.

Jučer se 43 građana upisalo u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u prostorijama Hrvatskog društva dramskih umjetnika u Zagrebu. Darivanjem krvi u akciji upisa koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina, na inicijativu HDDU-a i Hrvatskog sindikata glumaca, podržali su misiju Zaklade koja želi kontinuirano širiti Registar i tako nastaviti pružati nadu u spas života ljudi diljem svijeta.

Građani koji su dali svoju krv za tipizaciju pomažu oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog u koji je prijavljeno 35.145 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatske. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano je 37 transplantata i time dana nada za spas 37 života.

Svi zainteresirani građani mogu se pridružiti i svoj doprinos radu Zaklade iskazati pozivom na humanitarni broj telefona 060 9000 kojim doniraju 6,25 kn (PDV uključen) i sudjelovanjem na tradicionalnom koncertu „Želim život“ koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića, 20. prosinca u 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.