Hrvatski radio

Radio Sljeme

Rekordni poticaji za zagrebačke obrtnike

04.10.2016.

16:45

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obrtništvo je dio zagrebačke tradicije i imidža grada te zauzima bitno mjesto u programu poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Istaknuto je to na sastanku gradonačelnika Milana Bandića i predstavnika Obrtničke komore te gradskog Udruženja obrtnika.

Sukladno tome grad kroz materijalne potpore, edukaciju i promidžbu sudjeluje u poticanju obrtništva. Financijske potpore ove godine su rekordne. Javilo se više od 900 obrta koji zapošljavaju 2 500 ljudi, a uloženo je više od 15 milijuna kuna. Pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Mirka Jozić, rekla je da je cilj zadržati radna mjesta, pomoći obrtima da opstanu, budu konkurentni i da imaju kvalitetniju opremu. Kako bi kvaliteta strukovnog obrazovanja bila bolja grad Zagreb će, uz pomoć Udruženja obrtnika i Obrtničke komore, raditi na obrtničkom centru, čija je lokacija na Kajzerici.

Studija treba dati odgovore o gradnji i sadržajima objekta. Pročelnica je najavila da bi gradnja mogla početi sljedeće godine. Sastanak je bio i prilika da obrtnici najave svoju tradicionalnu modnu manifestaciju "Zlatna igla". Predsjednik udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar rekao je da će se manifestacija održati 15. listopada na Hrvatskoj Radioteleviziji, gdje se očekuje nastup 18 obrtnika iz sekcije krojača, frizera, kozmetičara i cvjećara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.