Hrvatski radio

Radio Sljeme

Rekreacijom u borbi protiv raka

22.09.2013.

18:47

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poznatu međunarodnu akciju, Terry Fox Run je, trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom majica s vizualom akcije, podržalo 5.000 građana

Središnje događanje humanitarne akcije Terry Fox Run, koju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val,  održalo se 14. put na zagrebačkom jezeru Jarun. 

Znak za početak trke dao je pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina, a po simboličnoj cijeni od 50 kuna, majice su prodavale i poznate osobe, između ostalih i Mirna Maras, Nives Ivanković, Damir Hoyka te Marina Orsag. Okupljene su na Jarunu pozdravili i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Hrvatske lige za borbu protiv raka Damir Eljuga, pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina te, po prvi put u ulozi veleposlanice Kanade u Republici Hrvatskoj, Louise Larocque.

„Sretna sam što se tradicija Terryjevog Maratona nade nastavlja i nakon 33 godine. Posebno me veseli predanost i velikodušnost koje Zagrepčani već 14 godina iskazuju u podizanju svijesti o važnosti borbe protiv raka i prikupljanju novčanih sredstava. Ovim putem zahvaljujem svima koji su nam se pridružili na Jarunu, iskazali interes za akciju i spremnost da podrže njen humanitarni karakter te tako dali zaista impresivan doprinos Terryjevom naslijeđu“, rekla je Louise Larocque, veleposlanica Kanade u Republici Hrvatskoj.

Cilj trke Terry Fox Run je prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te pomoć oboljelima od te opake bolesti, a dosad je prikupljeno više od 4.500.000 kuna. Cjelokupni iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja donirat će se Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj u svrhu kupnje neinvazivnih monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.