Hrvatski radio

Radio Sljeme

Renato Petek upozorio na loše kreiranje gradskog proračuna

25.05.2019.

17:27

Autor: Emina Dabo Hunjak

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski zastupnik Renato Petek upozorio je na 100 milijuna kuna koje gradski Ured za mjesnu samoupravu traži za podmirenje obveza i dugova te na dokument o nenaplaćenim potraživanjima od 1,8 milijardi kuna, uza sve to, ističe Petek, Grad stvara novi plan zaduživanja od pola milijarde kuna.

Uredu za mjesnu samoupravu traži povećanje sredstava za 100 milijuna kuna, upozorio je Renato Petak te podsjetio kako je prije dvije godine Grad planirao graditi ukrcajnu luku za stakleni brod koji je Savom trebao prevoziti 150 putnika iako je Sava na mnogim mjestima preplitka za takav brod. Petek je kazao kako se na sličan loš način kreira i proračun.

- Za komunalne redare su prošle godine planirali milijun kuna, a sada kažu da nedostaje 7,5 milijuna - rekao je Petek.

Istaknuo je i kako se loše planiranje gradskog proračuna vidi i u stavkama o uređenju grada izvan redovnog programa za što je osigurano 2 milijuna kuna, dok Ured za mjesnu samoupravu sada traži 62 milijuna kuna, a upozorio i na punjenje proračuna.

- Konačno sam dobio odgovor oko neplaćene komunalne naknade i doprinosa, zakupnina, najamnina i spomeničke rente i to i za fizičke i za pravne osobe. Iznos je fascinantan. 1,8 milijardi kuna neplaćenih potraživanja. Ovo je dokaz nesposobnosti gradske uprave - upozorio je Petek.

Zaključio je i kako Grad nije mogao naplatiti postojala potraživanja zbog čega će predložiti novo zaduženje od oko pola milijarde kuna te je pozvao sve zastupnike da glasaju protiv novog zaduženja građana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.