Hrvatski radio

Radio Sljeme

Revolt građana zbog dugotrajnih radova u Brestju

27.09.2019.

22:03

Autor: Krešimir Vešnik

Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / -

Nekoliko stotina građana prosvjedovalo je u Starom Brestju. Revoltirani su, kažu, jer komunalni radovi na tamošnjoj Brestovečkoj ulici traju već godinama, a njezina rekonstrukcija još nije završena. Gradonačelnik Milan Bandić obećao je pak da će radovi biti gotovi do sredine sljedeće godine.

Stanovnicima Starog Brestja puna je kapa radova u njihovom kvartu. Još su prije 5 godina, kažu, počeli komunalni radovi na tamošnjoj glavnoj ulici, Brestovečkoj - Počelo se prvo raditi na kanalizacijskoj mreži. Cesta je bila zatvorena 4 mjeseca. Iza toga je ostalo gotovo sve devastirano, nikako sanirano - rekao je Vlado Josić iz inicijative "Volim Brestje".

Uz uništenu cestu, nastavlja Josić, nije lako živjeti - Susjeda kaže da tri godine nije otvorila prozor zbog prašine, veliko je blato, događaju se prometne nezgode...

Među nekoliko stotina građana bio je i gradonačelnik Milan Bandić, "pozdravljen" zvižducima.

Obećao je da će ispuniti sve zahtjeve građana, poput sanacije još nekih ulica, ali i da će radovi na Brestovečkoj biti gotovi do sredine sljedeće godine - Dovršit će se radovi svojim tempom. Svih 10 točaka koje građani traže bit će riješeni u narednih 6 do 8 mjeseci. 

Sada kada napisano imaju obećanje gradonačelnika, stanarima Starog Brestja je malo lakše, no ipak se nadaju da to nije samo mrtvo slovo na papiru.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.