Hrvatski radio

Radio Sljeme

Rođendan Agronomskog fakulteta

28.09.2015.

08:21

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Agronomski fakultet u Zagrebu obilježava 96. obljetnicu. Prigodnoj će svečanosti, koja u prostorijama Fakulteta na Svetošimunskoj cesti 25, počinje u 11 sati nazočiti i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Kako je najavljeno, na skupu će biti predstavljeno godišnje izvješće Agronomskog fakulteta za 2014. A, naokon toga najboljim studentima, profesorima i istaknutim djelatnicima te institucijama bit će uručene nagrade i zahvalnice.

"...Agronomski fakultet je, od osnutka pa do danas, posvećen svojoj temeljnoj misiji: omogućiti studentima postizanje najviših akademskih standarda i stjecanja kompetencija temeljenih na najnovijim znanstvenim spoznajama. Sve u svrhu kako bi studenti bili pokretači razvoja suvremene održive poljoprivrede u skladu s potrebama hrvatskog društva i ciljanim nacionalnim razvojem. Kako bi ostvarili vlastitu misiju, stremimo unapređenju kvalitete znanstvenoistraživačkog rada i obrazovanja i uključivanju u jedinstven europski visoko obrazovni sustav. Na taj način izravno doprinosimo razvoju gospodarstva, ruralnom i održivom razvitku, kao i cjelokupnom regionalnom razvoju. U skladu sa svekolikim društvenim i gospodarskim potrebama razvijali smo i razvijamo relevantne studijske programe za obrazovanje sadašnjih i budućih studenata. Kao najstarija obrazovna institucija iz područja poljoprivrede, posvećeni smo razvoju hrvatske znanosti i poljoprivrede, a naš fakultet činimo kreativnim i  poticajnim mjestom za studiranje i rad. Težimo izvrsnosti, a briga o studentima jedna je od temeljnih pretpostavki za bilo koju aktivnost. U svom djelovanju oslanjamo se na visoke akademske i etičke vrijednosti u svim segmentima..." - navedeno je na stranicama Fakulteta - gdje možete pronaći i više informacija.

Adresa je www.agr.unizg.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.