Hrvatski radio

Radio Sljeme

Roditelji na Vrbanima traže hitnu sanaciju zgrade s vrtićem i školom!

22.12.2021.

09:02

Autor: Radio Sljeme

Zgrada u Vrbanima

Zgrada u Vrbanima

Foto: R.S. / R.S.

Zgrada u Vrbanima, s koje je u nedjelju pala ploča, ograđena je zaštitnom ogradom.  Zaštićeni su ulaz na terasu kafića, u teretanu i poslovnu zgradu, no ulaz u obližnji vrtić i osnovnu školu našli su se izvan ograde.  Zato su se roditelji djece koji pohađaju vrtić i osnovnu školu sinoć okupili na mirnom prosvjedu.

 Roditelji upozoravaju da su ploče s pročelja te zgrade počele otpadati još prije dvije godine te da ugrožavaju djecu koja tuda prolaze. 

- Sigurnost im je svakodnevno ugrožena, izjavila je Šumera Madjer dodavši kako građane jako ljuti nebriga jer od 2019. godine upozoravaju na padanje fasadnih ploča.  Pale su, kaže, u kolovozu 2019. godine, kada su nakon nekog vremena sanirane, ali su i nakon toga padale, a padale su i nakon potresa u ožujku.

Upozorili su, kaže, i upravu vrtića, gradski ured za obrazovanje, gradsku inspekciju, a poslali su upite i vlasniku.  O opadanju fasade s dječjeg vrtića na Vrbanima gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je jučer da je riječ o privatnoj zgradi i da je zaštićen ulaz.

- U komunikaciji smo s vlasnikom zgrade i njegova je odgovornost da zamijeni ploče, naglasio je Tomašević. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.