Hrvatski radio

Radio Sljeme

Rotari klub 1242 Zagreb pokrenuo je projekt opremanja bolnica u Hrvatskoj

02.05.2019.

13:18

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

U sklopu projekta "Moja učiteljica zove se nada" kojim se već krenulo u opremanje pojedinih bolnica diljem Hrvatske glavni cilj je da svako dijete koje boravi u bolnici može i dalje imati nastavu kako bi se osjećalo manje izolirano.

Predsjednik Rotary kluba 1242 Zagreb Darko Marjanović naglasio je da im je za cilj u tri godine, u suradnji svih Rotarijanaca ali i svih društveno odgovornih institucija i pojedinaca, skupiti dovoljno financijskih sredstava kako bi svaka bolnica u Hrvatskoj mogla omogućiti nastavu za oboljelu djecu po posebnim uvjetima.

A koliko je ovaj projek značajan govorio je i dr. Zoran Bahtijarević, s Klinike za dječje bolesti Klaićeva

- Ključno je da djeci, posebno djeci sa teškim bolestima ali i djeci koja u bolnici borave svega par dana, šaljemo jasnu poruku normalnoga života te da od njih očekujemo da ozdrave -

Uz pomoć HRT-a i s partnerima - Gradom Zagrebom, Zagrebačkom filharmonijom,  pod visokom pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i supokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, 22.12.2017. Rotary klub 1242 Zagreb ostvario je sjajan uspjeh humanitarnom akcijom "Pokaži ljubav za školu u bolnici– pod nazivom Moja učiteljica zove se Nada " i tako pomogli Osnovnoj školi Izidora Kršnjavog koja organizira program ”Škola u bolnici” u Klinici za dječje bolesti i Institutu za tumore u Zagrebu prikupivši više od 400 000 kuna. 

Prema riječima Darka Marjanovića sredstva koja će biti potrebna za realizaciju ovoga humanitarnog projekta trebala bi se kretati oko dva milijuna kuna.

 

  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.