Hrvatski radio

Radio Sljeme

Rudešani: "Tražimo nadoknadu štete!"

21.10.2019.

20:30

Autor: Krešimir Vešnik

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Nadoknada štete jedan je od zahtjeva Zbora građana Rudeša. Nekima od njih već godinama tijekom svake jače kiše domove poplavljuju fekalne vode pa, stoga, od Grada traže pomoć. Rješenje postoji, no na njega trebaju čekati nekoliko godina.

"Imamo pravo na miran život i zdravlje" ističu stanari Rudeša. Nekim tamošnjim stanovnicima problem predstavlja svaka jača kiša, kakva je bila prije mjesec dana. Tada im domove preplavljuju fekalne vode.

Do sada su problemi zabilježeni u 28 ulica i oko 75 objekata. Rješenje je izgradnja novog ispusta oborinskih voda za što će se do kraja godine raspisati natječaj - S time bismo spustili vodno lice u Ljubljanskoj aveniji i osigurali normalno otjecanje oborinskih voda prilikom velikih kiša - objasnio je na sastanku Ranko Gregorin iz Vodoopskrbe i odvodnje.

Novi ispust trebao bi biti gotov za nekoliko godina. Do tada će se građanima pomoći pronaći privremena rješenja - Od idućeg tjedna svatko tko je imao problema s plavljenjem može doći do nas, mi ćemo napraviti raspored i sa svakim razgovarati ima li mogućnost da se nešto napravi unutar interne instalacije. Dat ćemo sve savjete i svu pomoć - najavio je Gregorin.

No građani žele da se njihov problem hitno riješi. Što točno od Grada zahtjevaju navodi tamošnja stanovnica, Ljiljana Besednik - Tražimo da se napravi projekt rekonstrukcije kanalizacijske mreže u Rudešu, da se uvedu dežurstva u periodu kada su velike oborine te da se nadoknadi šteta ljudima. Tražimo i od nadležnih službi da se u narednih 30 dana očituju što su poduzeli u vezi zahtjeva.

Dok se Grad o svemu ovome ne očituje, Rudešani će svoju borbu, poručuju, nastaviti i dalje.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.