Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ruglo od Zabine zgrade u Paromlinskoj uskoro ima novog vlasnika?

25.05.2018.

14:16

Autor: Margareta Jozinović

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Devastirana Zabina zgrada u Paromlinskoj ulici uskoro bi trebala biti prošlost, najavio je gradonačelnik Milan Bandić, jer se u ponedjeljak, 28.-og, treba održati njezina aukcija. S ciljem da očuva vizualni identitet Grada najavio je i kako bi zgrada trebala izgledati.

Trenutno ruglo u jednoj od najfrekventnijih zona našega grada, Zabina zgrada u Paromlinskoj, već u ponedjeljak bi mogla dobiti novog vlasnika, a time bi se i ružna slika tik uz Gradsku upravu trebala početi mijenjati zbog čega je i Gradu u interesu da se gradnja i obnova izvrši prema izvornoj zamisli autora Ostrogovića. S obzirom na to da se radi o izrazito atraktivnoj lokaciji na području Zagreba i na samoj središnjoj osi i činjenici da se ovdje planira zahvat bitna je zaštita lokacije, rekao je ravnatelj Zavoda za prostorno uredjenje, Ivica Rovis.

Iako zgrada nije u vlasništvu Grada, pravila uređenja propisuje prostorno planska dokumentacija. Zadržavanje vizurnog koridora prema Katedrali iz Uprave i postojećim gabaritim zgrade u kojima je sada. Da ljudi ne bi mislili da će se tu graditi neboderi moram biti slikovit. Osjećam se neugodno kad vidim da se zgrada devastira svaki dan, dodao je gradonačelnik Milan Bandić.

Iako se već duže nagađalo u što će se spomenuta zgrada prenamijeniti, prema gradonačelnikovim riječima čini se kako razloga za brigu nema jer će ostati u dosadašnim gabaritima veličine i visine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.