Hrvatski radio

Radio Sljeme

S 1.studenim očekuju nas manji računi Čistoće

14.10.2015.

11:49

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 1. studenog građani će plaćati manje račune Čistoći i to u prosjeku od 34 do 42 posto ovisno o tome žive li u stanu lli kući. Najavio je to još jednom, gostujući u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu prvi čovjek Grada Milan Bandić.

Navedeno pojeftinjenje odvoza otpada, unatoč tome što još nisu zadovoljeni svi potrebni preduvjeti gradonačelnik je pojasnio porukom - ključ je u recikliranju;"...većina preduvjeta je ispunjenja....Ljude treba nagraditi, moramo osigurati komunalnu infrastrukturu tj. posude da bude manje smeća, da se odvaja i reciklira...Nagrada za to je niža cijena odvoza. Za sada ćemo to raditi tri puta tjedno, a za šest mjeseci će to biti dva puta tjedno - jer neće biti potrebe..." - pojasnio je gradonačelnik.

A, na pitanje kada će doći do najavljenih kadrovskih promjena u Čistoći, gradonačelnik Bandić - nije bio precizan. Najavio je čak i mogućnost ukidanja natječaja za čelna mjesta te podružnice Zagrebačkog Holdinga;"...jedno vrijeme nije čak ni loše da vidimo kako u toj situaciji neizvjesnosti funkcioniraju...Mogu Vam reći da otkad je rasipsan natječaj za direktore da je efikasnost negdje 20 do 30 posto veća...I ako ovako nastave Vi ste blizu istine da bi mogli čak i poništiti natječaj..." - zaključio je gradonačelnik Milan Bandić.

U prilogu Izjave gradonačelnika Milana Bandića o pojeftinjenju te o natječaju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.