Hrvatski radio

Radio Sljeme

S izmjenama GUP-a mi smo generalno u problemu, smatra Tomislav Stojak

04.07.2019.

15:58

Autor: Davor Šalat

Borna Filić/PIXSELL

Borna Filić/PIXSELL

Foto: - / -

S izmjenama GUP-a koje predlaže gradonačelnik Bandić mi smo generalno u problemu, ocijenio je gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak. Smatra da je riječ isključivo o gradonačelnikovim vlastitim interesima i pogodovanju interesnim grupacijama.

Tomislav Stojak je apelirao je na gradonačelnika da povuče prijedlog izmjena GUP-a sa sjednice Gradske skupštine srijedu. Mijenja se GUP kako bi se gradili megalomanski projekti u kojima, prema riječima gradonačelnika, investitori određuju kako će se nešto graditi, što je apsolutno nedopustivo, istaknuo je Stojak. Dodao je da se izmjenama GUP-a potpuno mijenja namjena dvaju iznimno važnih gradskih prostora - hipodroma i velesajma.

- Time se potpuno mijenja njihova namjena što se tiče korištenja i gradnje, i to se želi napraviti bez ikakve javne rasprave. Apeliram na gradonačelnika da uvaži mišljenje struke, da uvaži mišljenja svih onih tisuća građana koji su iskazali svoje nezadovoljstvo na hipodromu prije nekoliko tjedana, da sasluša primjedbe sa svih ovih tribina koje su se održale zadnji dana i da s ovom odlukom o GUP-u ne ide dalje. Taj dokument koji smo dobili je nedostojan gradonačelnika, on je nešto što pokazuje potpunu brigu samo o nekakvim partikularnim, privatnim interesima i pogodovanju interesnim grupacijama, zaključio je Stojak.       

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.