Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sa sjednice Gradske skupštine povučena točka o autotaksi prijevozu

22.09.2016.

18:18

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zastupnici Gradske skupštine nisu imali prilike raspraviti prvu točku dnevnog reda - prijedlog odluke o autotaksi prijevozu - jer je prije rasprave povučena sa dnevnog reda. Bandić je to opravdao tehničkim razlozima, dok je potpredsjednik skupštine Davor Bernardić to ocijenio protuzakonitim.

Bandićevim prijedlogom omogućilo bi se da se odmah skine moratorij za popunjavanje 175 slobodnih dozvola za autotaksi prijevoz. Gradonačelnik Bandić novinarima je pojasnio da je, nakon konzultacija sa skupštinskom većinom, dogovoreno da se to još jednom "čekira" i da ide na iduću sjednicu Skupštine.
Tako su me informirali. Nemam razloga da ne povučem odluku. Ništa se neće dogoditi za mjesec dana, taksisti voze, a to će poboljšati kvalitetu odluke. I neka to 'peglaju' do iduće Skupštine, poručio je Bandić te dodao da je riječ o nekim tehničkim detaljima - u koje sad neće ulaziti jer želi da se odluka u miru donese.
Bilo je, kaže, dogovoreno da se odluka popravi amandmanima prije početka skupštinske sjednice, no da kolege to nisu stigle pa će ti učiniti do iduće sjednice.

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) novinarima je izjavio kako mu je žao zbog toga što je prijedlog odluke o autotaksi prijevozu povučen te izrazio uvjerenje da je prijedlog povučen jer se tom odlukom ovlasti o odlučivanju o taksiju, broju vozila, dane gradonačelniku, što po zakonu se ne smije. Vjerojatno su shvatili da su poslali na Skupštinu protuzakonitu odluku, ustvrdio je Bernardić.
Istaknuo je kako je stajalište SDP-a da zagrebački taksiji trebaju biti još kvalitetniji i jeftiniji, a jedini način je da im se da raditi, odnosno da se ukine moratorij.Također, naglasio je, zagrebački taksiji moraju imati zagrebačke registarske oznake. To je naš prijedlog, jer oni koji plaćaju porez Gradu Zagrebu, mogu voziti u gradu Zagrebu, poručio je Bernardić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.