Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Sadašnja Uprava ima nepovoljnije ugovore od prijašnjih"

12.06.2015.

12:23

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Bandić zatekao je grad Zagreb u dobrom stanju nakon što se vratio. Donesen je gradski proračun za ovu godinu što mu je omogućilo povratak u politiku, jer bez proračuna trebalo bi raspisati izbore, rekla je gostujući u našem programu bivša zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

Švaljek je komentirala i Bandićevu najavu smjene Uprave Holdinga. Grad Zagreb je prvi put proveo javni natječaj za mjesta u upravi te megatvrtke što pokazuje da smo Grad vodili prema europskim kriterijima - dodala je Švaljek. Kada je riječ o menadžerskim ugovorima, o kojima se vode brojne polemike, oni su manji od ugovora prijašnjih članova uprave Holdinga rekla je Švaljek..

"Radi se o ugovorima koji su prije svega sklopljeni na određeno vrijeme, na rok od 4 godine, za razliku od ugovora o radu koji podrazumijevaju trajanje i ti ugovori predviđaju plaće članova Uprave koje su na nižoj razini od prijašnjih članova Uprave".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.