Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sadnja sadnice stabala ususret Europskim sveučilišnim igrama

14.03.2016.

14:45

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ususret Europskim sveučilišnim igrama Zagreb - Rijeka 2016., gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s ministrom Predragom Šustarom, rektorom Damirom Borasom i predsjednikom Organizacijskog odbora Igara Zrinkom Čustonjom, posadio je prvo od 300 stabala koja simboliziraju europska sveučilišta.

Grad Zagreb je uz 300 simboličnih stabala, donirao još 200 sadnica radi oplemenjivanja flore i faune oko Jarunskog jezera, rekao je zagrebački gradonačelnik. Ideali koji promoviraju visoko obrazovanje i ekologiju najbolja su poruka kako razmišljamo o budućim generacija, te na taj način Zagreb iznova pokazuje da je istinska europska metropola, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Drvored koji će trajno ostati ovdje, na jednom od najljepših mjesta gdje se okupljaju mladi pokazuje koliko nam znači sveučilišni grad Zagreb, zaključio je rektor Boras nadodavši kako će mladi ljudi iz svih dijelova Europe imati priliku iskusiti gostoljubivost glavnoga grada.

Zahvalivši svima na podršci projektu u koji je od samih početaka uključen gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj Igara, predsjednik organizacijskog odbora ESI 2016. Zrinko Čustonja, naglasio je kako će danas posađena stabla biti dostojan spomen na ovaj značajan sportski događaj.

Sadnji stabala koja simbolično predstavljaju sportove u kojima će se natjecati studenti, prisustvovali su i brojni proslavljeni hrvatski sportaši: košarkaši Cibone, nogometaši Dinama, rukometašice Lokomotive i rukometaši Zagreba, zatim zlatni veslači braća Sinković, plivač Alexei Puninski, kanuisti Nikica Ljubek i Tomislav Crnković, karatistica Ana Marija Čelan, gimnastičar Marijo Možnik, atletičarke Ivana Brkljačić i Sandra Perković…

Kako se čulo, Zagreb i Rijeka okupit će oko pet tisuća sportaša, koji dolaze s 300 sveučilišta iz 45 europskih zemalja, a koji će se natjecati u 21 sportskoj disciplini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.