Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sajam nautike te Dani lova i ribolova u srijedu otvaraju svoja vrata

20.02.2023.

15:34

Autor: HRT Radio Sljeme

Sajam nautike

Sajam nautike

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

U srijedu Nautika otvara svoja vrata na Zagrebačkom Velesajmu. Do nedjelje nova plovila i nautičku opremu predstavlja više od 280 izlagača. Istovremeno počinju i Dani lova i ribolova.

Oko pola milijuna eura košta najskuplje plovilo na ovogodišnjoj Nautici. Ono je jedno od više od 250 njih izloženih - Za razliku od morskih nautičkih sajmova koji se primarno fokusiraju na plovila, ovdje se može pronaći apsolutno sve što ima veze s nautikom. Bogata je ponuda vanbrodskih motora, bogata je ponuda opreme i pribora za plovila kao i svega za sportove na vodi - rekao je voditelj sajma Zoran Ušurić.


Uz Interliber, Nautika je jedan od najposjećenijih sajmova Zagrebačkog velesajma koji se zbog pandemije nije održao dvije godine. Očekuje se, stoga, više od 20 tisuća posjetitelja - Kao jedini kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, po raznovrsnosti je sajam zanimljiv i poslovnim i širokoj publici. Na sajmu izlaže više od 280 izlagača iz 27 zemalja - istaknula je direktorica Velesajma, Renata Suša. 


Sedam paviljona rezervirano je za ljubitelje nautike te jedan za ljubitelje lova i ribolova. Tamo se predstavlja više od 80 domaćih i stranih izlagača. Dio programa otkriva voditelj projekta Nikola Bunjevac - Sve dane sajma je organizirano kuhanje i degustacija lovačkog gulaša i ribljeg paprikaša. Kao i svake godine imamo izložbu divljih prepariranih životinja, edukativnu izložbu zagrebačkog ZOO-a te nastupe lovačkih zborova i reviju lovačkih pasa. Organizirana je i demonstracija gađanja lukom i strijelom.


Sajmovi su otvoreni do subote od 10 do 19 sati, te u nedjelju od 10 do 18.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.