Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sajmovi moraju s Jelačić placa preseliti na druge lokacije

28.09.2021.

12:35

Autor: Ivan Hlupić

Željko Hladika/PIXSELL

Željko Hladika/PIXSELL

Foto: - / -

Nije dobro da se Trg bana Jelačića pretvara u rezervnu tržnicu, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević reagirajući na dopis Hrvatske poljoprivredne komore u kojoj tvrde, da se sve češće onemogućuje održavanje sajmova obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na središnjem gradskom trgu.

Iz Komore su nezadovoljni najavom nove vlasti da se manifestacije s prodajom prehrambenih proizvoda iz središta grada premjeste na manje atraktivne lokacije. Tomašević je, kaže, o tome već razgovarao s ministricom poljoprivrede. - Vidite da se ondje ne prodaje samo hrana, nego i odjeća i drugo. Dozvole za ono što se od izbora naovamo događa na Trgu bana Jelačića izdala je bivša gradska uprava i mi ih ne možemo poništiti. Trg ne može biti rezervna tržnica, ali to ne znači da se za takve aktivnosti ne može naći druga adekvatna lokacija, rekao je gradonačelnik na svojoj redovitoj konferenciji za novinare. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.