Hrvatski radio

Radio Sljeme

Samobor dobio Centar za mlade "Bunker"

27.04.2017.

12:28

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na prostoru bivše vojarne "Taborec" Grad Samobor uredio je novi javni sadržaj koji je samoborska mladež jedva dočekala. Osim zabavnih sadržaja, poput biljara, pikada ili igrače konzole, Centar nudi i prostor za učenje te mogućnost održavanja koncerata.

Radi se o 1300 kvadrata prostora koji pokriva nekaoliko zona. U "Chill out zoni" nalaze se zabavne igre. To je ujedno i prostor u kojem imamo i filmske projekcije na velikom platnu, a nadam se i prijenose nogometnih utakmica. To je ono za što će mladi biti zainteresirani. Jedan dio zove se "Study room", to je mjesto gdje mladi mogu doći učiti. U toj sobi imaju i laptope i pristup internetu, rekla je prilikom otvorenja Jelena Vojvoda, ravnateljica Centra za mlade Bunker.

Mladi Samoborci istaknuli su kako do sada nisu imali prostor za okupljanje u svom gradu, pa su se najčešće družili u kafićima. Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak najavio je da će se na prostoru bivše vojarne "Taborec" uskoro graditi i bazeni, unutarnji i vanjski.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.