Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sanacija okretišta Črnomerec napravljena zbrda-zdola, istaknuo Darko Klasić

09.03.2021.

13:01

Autor: Davor Šalat

Sanjin Strukić/PIXSELL

Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: - / -

Sanacija okretišta Črnomerec napravljena je zbrda-zdola, istaknuo je predsjednik gradskog HSLS-a Darko Klasić. Kaže kako se čini da su mnoge stvari preplaćene, a činjenica da je to najveće ulaganje u zapadnom dijelu u ovom mandatu govori o sramotnom ponašanju Grada prema tom dijelu grada.

Građani zapadnog dijela grada godinama su čekali rekonstrukciju okretišta Črnomerec, a sad je, baš uoči lokalnih izbora, napravljena kozmetička sanacija s premalim nadstrešnicama i kućicama bez standardiziranog izgleda, a nije napravljen niti sanitarni čvor.

- Sanacija je ispala zbrda-zdola. Pitanje koliko je došla jer iz prvih informacijama koje su do nas došle riječ je o basnoslovnim novcima, a ono temeljno zbog čega se krenulo u sanaciju okretišta nažalost nije ispunjeno. Ono što smi mi tražili je da se napravi uređenje da okretište Črnomerec ne izgleda kao tržnica kakvog bliskoistočnog grada - ističe Darko Klasić.

Vijećnik vijeća Gradske četvri Črnomerec Filip Januš smatra da se uopće ne radi o rekonstrukciji.

- Malo novog asfalta žute boje, nešto nove opreme - to uopće nije rekonstrukcija, to je više redovito uzdržavanje. Vijeće gradskih četvrti sudjelovalo je financijski oko pola milijuna kuna za podzemno skladište za otpad i nadzor radova. To je napravljeno na način da osobe s invaliditetom uopće ne mogu pristupiti tim kantama - ističe Januš.    

A Klasić je dodao da je spomenuta sanacija najveće ulaganje u zapadni dio grada u ovom mandatu i da je to sramotno jer i građani zapadnog dijela Zagreba značajno sudjeluju u proračunu Grada Zagreba, a za to su dobili malo ili ništa.   

Najavljeno je da će zastupnici HSLS-a u Gradskoj skupštini i dalje inzistirati na rješavanju komunalnih i infrastrukturalnih problema zapadnog dijela grada.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.