Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sandra Švaljek u Sesvetama predstavila svoj politički program

25.02.2017.

08:01

Autor: Mia Majić/Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Sandra Švaljek u Sesvetama je predstavila svoj politički program i neke od članova užeg tima. Riječ je o umirovljenom generalu 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Jozi Milićeviću te nagrađivanoj urbanistici i arhitektici Tei Horvat.

Sesvete su specifična zagrebačka gradska četvrt jer je jedina u kojoj broj stanovnika nakon svakog popisa stanovništva – raste. Građane je, među ostalim, zanimalo hoće li napokon dočekati produžetak novog dijela Ulice kneza Branimira i spoj s Varaždinskom ulicom, hoće li se graditi nove škole i vrtići u Sesvetama - demografski najmlađom četvrti koja broji preko 70.000 stanovnika, hoće li se urediti željeznička postaja u Sesvetama, kako vidi budućnost Zagrebačkog velesajma.

Škole i vrtići svakoj vlasti moraju biti prioritet. Potkapacitirana osnovna škola u Jelkovcu napravljena je za 600 učenika, a pohađa je 850 učenika. To samo znači da dosadašnja vlast ne planira pametno. Škole i vrtići mogu se graditi na razne načine bez da trpi gradski proračun. To će svakako biti prioriteti u mojem mandatu, rekla je.

Za željezničku postaju u Sesvetama Sandra Švaljek je izjavila kako je uređenje izvedivo jer je laka željeznica dio njezina programa, a Zagrebački velesajam vidi kao poslovno središte i središte društvenog života Novog Zagreba.

Švaljek je istaknula kako zbog svoje nestranačke opredjeljenosti nije dužna strankama ni interesnim lobijima. Navela je i kako Zagrebu treba eksplozija projekata i ideja te da nije dovoljno riješiti samo probleme komunalne infrastrukture.

Ne bi se smjela izgubiti vrijednost znanja, vrijednost rada, to je ono čemu treba dati dignitet. Mi ovdje govorimo o kanalizaciji, vodoopskrbi, o prometu, školama, ali to su samo objekti, mislim da to nije najvažnije. Najvažnije je kako se mi osjećamo ovdje gdje živimo, poručila je Sandra Švaljek.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.