Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sat za planet Zemlju

25.03.2023.

13:36

Autor: Radio Sljeme

Ugašena svjetla na zagrebačkoj Katedrali

Ugašena svjetla na zagrebačkoj Katedrali

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Prije nego što pomaknemo kazaljke na satu, ne zaboravimo i Sat za planet Zemlju. 

Najvećoj svjetskoj volonterskoj akciji pridružuje se i Hrvatska, pa će u mnogim gradovima poznate građevine na jedan sat utonuti u mrak. Svjetla će se u 20 sati i 30 minuta ugasiti i na Zrinevcu. Najavljuje Petra Boić Petrač iz Svjetske organizacije za zaštitu prirode.


- Pozivam sve naše sugrađane da večeras u 20 sati i 30 minuta isključe svjetlo za Sat za planet Zemlju. Neka razmisle pritom što mi kao pojedinci možemo napraviti kako bismo osigurali da i sutra ovaj planet postoji, da naša djeca i njihova djeca mogu uživati u prekrasnoj prirodi koja nas okružuje - poručila je Boić Petrač. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici