Hrvatski radio

Radio Sljeme

Savjetovatelj.com

06.12.2013.

12:45

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gradskoj je upravi predstavljena internetska stranica Savjetovatelj.com, izrađena u sklopu EU projekta Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja.

Društvo za psihološku pomoć u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Područnim uredom Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje i organizacijom Prava formula u sklopu Projekta IPA – Razvoj ljudskih potencijala dobio je sredstva za projekt Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja. U projekt su uključeni i Centri za socijalnu skrb Zagreb, Osijek i Slavonski Brod.  

Cilj navedenog projekta je smanjiti nezaposlenost stručnjaka pomagačkih zanimanja (psihologa, socijalnih radnika, rehabilitatora, socijalnih pedagoga te učitelja djece s posebnim potrebama) koji su bez radnoga iskustva ili, pak, dugotrajno nezaposleni.

Pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum istaknula je kontinuirani i interdisciplinarni pristup politici zdravlja:

"...tako i u ovom slučaju kako se povećava trajanje nezaposlenosti, tako se i povećavaju i rizični faktori za zdravlje...Razumijevajući u cijelosti ovaj problem...ne čudi što je potporu ovom cijelom projektu dao i gradonačelnik Milan Bandić..."

A, sam gradonačelnik Bandić uvjeren je uspjeh Projekta:

"...uvjeren sam da će ovaj multisektorski Projekt pomoći dodatnom zapošljavanju i samozapošljavanju pomagačkih stručnjaka..."

Kako bi to uistinu bilo tako, u sklopu navedenog EU Projekta pokrenuta je i stranica Savjetovatelj. com.

Projekt je, dodajmo, namijenjen korisnicima s područja Osječko baranjske, Vukovarsko srijemske, Brodsko posavske županije te grada Zagreba, a njegova ukupna vrijednost je gotovo 157 tisuća i 895 eura.

U prilogu poslušajte Izvještaj novinarke Irene Dizdarević.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.