Hrvatski radio

Radio Sljeme

SDP dobio nove skupštinske zastupnike

14.10.2020.

14:53

Autor: Krešimir Vešnik

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Baš kao što su najavili prije mjesec dana, gradski SDP imenovao je nove skupštinske zastupnike. Umjesto Vesne Nađ, Zvane Brumnića i Rajka Ostojića koji će zastupati SDP u Saboru, na njihova mjesta u skupštinu dolaze Lara Kvesić, Darko Liović i Branko Kolarić.

Obnova grada, koronavirus, pomoć gospodarstvu te sigurnost glavne su teme kojima će se gradski SDP baviti do lokalnih izbora. Svoja razmišljanja o tome izlagat će SDP-ovi novi gradski zastupnici. Jedna od njih je Lara Kvesić koja će biti na čelu Povjerenstva za ravnopravnost spolova - Možda jesam najmlađa, ali o nekim stvarima znam i više od ostalih kolega pogotovo što se tiče mladih ljudi u gradu Zagrebu za koje sada primjećujemo da ima dosta osuda, ali nikako ne razgovaramo o tome što za njih treba napraviti. 

O najaktualnijoj temi u svijetu - koronavirusu, najviše će raspravljati novi predsjednik Odbora za zdravstvo, epidemiolog Branko Kolarić - Osim epidemije COVID-a bavit ću se zdravstvenom i socijalnom politikom jer je to blisko mojem socijalnom radu. Trebamo se brinuti da tijekom ove pandemije očuvamo zdravstveni sustav da možemo dobiti i druge zdravstvene usluge uz liječenje oboljelih od COVID-a. 

"Sadašnje vodstvo Grada uništilo je eurospkih štih i šarm Zagreba te ga pretvorilo u palanku" ističe ekonomist Darko Liović, od sada predsjednik Odbora za kontrolu -  Smatram da je vrijeme da kroz skupštinsku klupu, način na koji ćemo funkcionirati u skupštini, pošaljemo jasnu poruku kako im je vrijeme isteklo i kako njima treba pokazati izlazna vrata.

A kako će Grad financirati obnovu grada pita se novi potpredsjednik skupštine, Matej Mišić - Oko 16 milijardi kuna koliko iznosi udio grada Zagreba koji bi trebao sufinancirati u obnovi grada. Taj iznos je otprilike dva godišnja proračuna grada Zagreba i gradonačelnik do sada nije ni na koji način prikazao, niti najavio na koji način će se to financirati.

Sve su to izazovi s kojima se vodstvo grada treba suočiti. Možda baš ono bude iz redova SDP-a. Naime, najavili su da će na lokalnim izborima imati svojeg kandidata za gradonačelnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.