Hrvatski radio

Radio Sljeme

SDP -"Glasat ćemo za GUP omogući li legallizaciju"

06.05.2015.

17:23

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"...Glasat ćemo za izmjene GUP-a jer želimo da se što prije riješi problem legalizacijei...",- poručio je predsjednik gradskog SDP-a Davor Bernardić, s konferencije za novinare uoči sjednice Gradske skupštine.

Ocijenio je lošim što se iz odluke o GUP-u miče prometna studija, jer to pokazuje da se Gradska uprava nije spremna pozabaviti najvećim problemom - pitanjem prometa. "Micanje prometne studije pokazuje nespremnost da se taj problem sustavno riješi", ustvrdio je Bernardić. Najavio je da će SDP podržati i Bandićev prijedlog zaključka o planu financijskog restrukturiranja Košarkaškog kluba "Cibona". "Ne želim da Zagreb bude pun 'utopljenika' kakav je Cibona, već klubova koji su postavljeni na zdrave temelje, a ne da se iz sjednice u sjednicu Gradske skupštine spašava nekog 'utopljenika'", istaknuo je Bernardić.

Rekao je da je u Ciboni "sportski prohodao" i napravio prve košarkaške korake. "Uvijek smo za pomoć Ciboni, ali i da se pomogne drugim sportskim klubovima, kao što su vaterpolo klub Mladost i rukometni klub Zagreb", rekao je Bernardić. "Želimo da se stvari riješe sustavno i zbog toga smo za cjelovito rješenje problema u zagrebačkom sportu. Sport ne smije biti luksuz, već mora postati dostupan djeci i njihovim roditeljima. Moramo ulagati u mlade sportaše koji će danas-sutra nastupiti za nacionalnu reprezentaciju, a imat ćemo zdravije učenike i studente", naglašava Bernardić.

Upitan kako komentira navode medija da će stranka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti uskoro preseliti u Prašku 2, u zgradu u kojoj je na prvom katu zagrebački SDP, Bernardić je rekao da je o tome nešto čuo, ali ne može komentirati neslužbene informacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.