Hrvatski radio

Radio Sljeme

SDP i HNS izlaze zajedno na lokalne izbore u Zagrebu

25.03.2017.

14:07

Autor: Magdalena Pongrac / Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu, Anka Mrak Taritaš, izjavila je kako se očekuje da će sporazum HNS-a i SDP-a o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu biti potpisan sredinom idućeg tjedna.

Pregovori su završili, ali trebaju ih još potvrditi stranačka tijela SDP-a i HNS-a, rekla je Mrak Taritaš, predsjednica Gradske organizacije HNS-a i saborska zastupnica. Mrak Taritaš smatra kako pregovori nisu predugo trajali, nego je predugo 17 godina Milana Bandića u ZagrebuBandić je sam rekao da je umoran, prema tome ovdje mu je završio rok trajanja, sada je važno da vratimo grad građanima, istaknula je. Smatra da će predstojeći izbori biti apsolutni referendum za promjene, da konačno Grad Zagreb vratimo građanima u svim mjesnim četvrtima i mjesnim odborima. Po njezinim riječima, to je bila i suština pregovora s SDP-om, u kojima se dogovaralo o upravljanju gradom, programima i projektima u koje će se krenuti čim dobiju priliku za to. Isključivo nam je bila važna korist građana, dodala je.

Upitana hoće li HNS naknadno potpisati deklaraciju, kako je to ranije tražio SDP, Mrak Taritaš je ustvrdila da ne treba ništa formalno potpisivati kada su tu dva partnera u dobroj vjeri i s dobrim namjerama. Nema potrebe da bilo tko bilo kome nešto uvjetuje, naš je zajednički nazivnik referendum i da vratimo Zagreb građanima. Ako se oko toga dogovorimo, možemo se dogovoriti oko svega drugoga, ustvrdila je. Dodala je da je tema pregovora bila otvoreno, javno i transparentno upravljanje gradom. Sporazum će imati anekse, svi programi koji su usvojeni morat će se i provesti, to je najvažnije, napomenula je.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je izvijestio da je u oko 80 posto lokalnih organizacija već postignut dogovor s SDP-om, a tamo gdje nije vjerojatna je postizborna suradnja. Broj mjesta u skupštini nam nije u fokusu, interes je da odmah krenemo u realizaciju programa i rješenja u prometu, otpadu, obrazovanju i da postanemo grad i politika koja nema egotrip, već da otvorimo vrata svakom pametnom čovjeku koji može donijeti doprinos, istaknuo je.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.