Hrvatski radio

Radio Sljeme

SDP pokrenuo peticiju protiv poskupljenja odvoza otpada u Zagrebu

11.03.2019.

12:59

Autor: Davor Šalat

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski SDP pokrenuo je peticiju pod nazivom "Stop poskupljenju cijena odvoza komunalnog otpada". Prvi zagrebački SDP-ovac Gordan Maras upozorio je da je to poskupljenje koje je najavio gradonačelnik Milan Bandić, potpuno nepotrebno i da bi Grad morao biti daleko učinkovitiji u odvozu otpada.

Maras je napravio konferenciju za medije na Trgu bana Jelačića, gdje su na SDP-ovu štandu svi mogli vidjeti početak potpisivanja peticije protiv poskupljenja otpada. 

- Najavljeno je poskupljenje odvoza otpada za preko 100 posto u prosjeku. Zagrepčani i Zagrepčanke i njihove obitelji bi u nekim slučajevima plaćali dva do dva i pol puta više nego što su plaćali do sada. Jedna prosječna četveročlana obitelj bi u 40 do 50 kvadrata plaćala godišnje možda u nekim slučajevima skoro i do tisuću kuna više. Može se efikasnije upravljati s našim komunalnim društvom, sa Čistoćom, može se napraviti to da u biti cijena ne raste nego čak i bude niža nego što je sada. Potpise skupljamo na osam mjesta - Importanne, Trg bana Jelačića, Cvjetni trg, Jarunski plac, Dubrava... Pokrili smo jedan dobar grada i očekujemo da ćemo prikupiti u ovih osam dana preko 10 tisuća potpisa. Ja vjerujem da će to biti dovoljan signal gradonačelniku. Mi ga moramo pokušati osvijestiti da je njegov posao da napravi nešto tu, a ne da se bavi kojekakvim političkim trgovinama - zaključio je Maras.           

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.