Hrvatski radio

Radio Sljeme

SDP traži od Bandića izvješće o stanju u odgojno-obrazovnim ustanovama!

12.01.2021.

13:16

Autor: Boris Bogić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Klub zastupnika SDP-a jutros je, u Gradskoj skupštini, podnio prijedlog zaključka o stanju odgojno-obrazovnih ustanova nakon nedavnih potresa u kojem traže od gradonačelnika da u roku od 30 dana od donošenja dostavi izvješće kako bi javnost mogla dobiti jasan pregled stanja u gradskim školama

Potpredsjednik Gradske skupštine Matej Mišić  rekao je da u sklopu izvješća traže popis odgojnoobrazovnih ustanova koje su pretrpjele materijalnu štetu i koje nisu sigurne za uporabu. Također traže izvješće o stanju u odgojnoobrazovnim objektima u izgradnji, kao i u visokoškolskim ustanovama.

Predsjednik gradskog SDP-a Gordan Maras zatražio je da statičari u roku od pet dana pregledaju zgrade zagrebačkih škola i vrtića i utvrde jesu li, nakon potresa od priie dva tjedna, sigurne za održavanje nastave koja počinje u ponedjeljak.

- Želim da u ponedjeljak na oglasnim pločama u školama, pogotovo u Donjem i Gornjem gradu roditelje dočeka ovjereno rješenje statičara da su zgrade sigurne i učenici u njima -

Neka nas ne lažu gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić da su statičari pregledali školske zgrade, jer nisu, rekao je Maras dodavši da to potvrđuju deseci mailova koje je dobio od ravnatelja škola koji su zatražili preglede zgrada, ali bez rezultata.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.