Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sedam milijuna kuna Mamićeve jamčevine idu u državni proračun

14.01.2016.

17:48

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vrhovni sud odbio je kao neosnovanu žalbu Zdravka Mamića na Uskokovu blokadu sedam milijuna kuna jamčevine koju je izvršni predsjednik Dinama za izlazak iz istražnog zatvora položio kada je prvi put pritvoren u srpnju.

Riječ je o privremenoj mjeri na koju se tužiteljstvo odlučilo istog dana kada je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u prosincu potvrdilo da se Mamić u nastavku nove istrage može braniti sa slobode uz jamčevinu od 14 milijuna kuna. No, na odluku o blokadi ranije položene jamčevine, koja mu je trebala biti vraćena nakon određivanja nove, Mamić je naknadno uložio žalbu koju je Vrhovni sud odbio kao neosnovanu. Tvrdio je, među ostalim, da novac nije njegov već da ga je posudio od Davora Šukera. Istovremeno Vrhovni je sud naložio banci da sedam milijuna kuna s računa zagrebačkog Županijskog suda uplati u korist državnog proračuna, gdje novac treba ostati barem do pravomoćne presude u postupku protiv Mamića.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.