Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sedmi festival brazilske kulture Brazilactica

03.05.2017.

15:44

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

7. Festival brazilske kulture - Brazilactica donosi Brazil na ulice našeg grada. Ovogodišnje, 7. izdanje festivala, održat će se od 3. do 7. svibnja na nekoliko zagrebačkih lokacija nudeći mnoštvo različitih programa.

Udruga Amazonas i ove godine u naš grad donosi dašak brazilskog šarenila i ritmova tijekom BRAZILACTICE. Osim ritmova capoeire i sambe, festival nam donosi i mnoštvo popratnih sadržaja u obliku radionica afro brazilskog plesa, kvizove o Brazilu te večer brazilskog filma, rekla je kordinatorica festivala Iva Zelić Također, festival nudi i predavanje o portugalskoj kulturi dodala je Zelić.

Udruga se bavi i socijalnim radom prilikom kojih koristi ritmove iz plesa capoeire za rad s djecom koja imaju probleme u ponašanju te u poticanju nenasilnog ponašanja, objasnila je Zelić.

Festival svake godine posjeti više tisuća ljudi, a organizatori i ove godine očekuju veliku posjećenost. Program počinje danas na središnjem zagrebačkom trgu, a kroz četiri dana obići će još nekoliko gradskih lokacija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.