Hrvatski radio

Radio Sljeme

Senzibilizacija javnosti o potrebama gluhih i nagluhih

23.09.2017.

14:06

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni je dan gluhih osoba. Na Cvjetnom trgu, u organizaciji Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, obilježava se 59.-ta obljetnica s ciljem podizanja svijesti zajednice o postignućima i potrebama gluhih i nagluhih osoba.pod motom "Potpuna inkluzija uz znakovni jezik".

Međunarodni tjedan gluhih obilježava se posljednji tjedan u rujnu, a danas se slavi međunarodni dan gluhih.

Na prvom mjestu želimo maknuti komunikacijske barijere te da se na višem nivou i institucijama pošalje poruka da se osiguraju prevoditelji znakovnog jezika kako bi se gluhe i nagluhe osobe uključile u život zajednice, rekla je predsjednica saveza, Katarina Tonković.

Cijeli tjedan promoviraju se djelatnosti gluhih osoba, a danas se štandu sa rukotvorinama pridružio i gradonačelnik Milan Bandić koji je podržao rad i naglasio kako se ovim putem stvara grad jednakih mogućnosti za sve.

Ovo je jedinstvena manifestacija, koja se obilježava u čak 74 zemlje u svijetu, a Hrvatski savez gluhih je dio te velike obitelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.