Hrvatski radio

Radio Sljeme

Šestero mladih Zagrepčana dobilo priznanje "Civis nobilis "

12.08.2022.

13:05

Autor: Boris Bogić/Hina

Nagrađeni

Nagrađeni

Foto: Željko Hladika / PIXSELL

Priznanja su dobili Matej Bagarić, Petra Čulina, Tomislav Hrenić, Tomislav Martinko, Tomislav Matiček i Jan Vesel, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji su pomogli sugrađanima i građanima Banovine u sanaciji posljedica potresa, a volontirali su tijekom pandemije i u zdravstvenim ustanovama. 

U povodu Međunarodnog dana mladih, šestero istaknutih mladih Zagrepčana dobilo je u petak priznanje Civis nobilis (Plemeniti građanin) za izuzetan volonterski doprinos i pomoć u vrijeme pandemije koronavirusa i razornih potresa u Zagrebu i na Banovini.


Nagrade im je uručio predsjednik Savjeta mladih Grada Zagreba Petar Vranjković. Istaknuo je kako je ove godine Savjet želio produbiti značaj Međunarodnog dana mladih te su organizirali dodjelu priznanja za šestero mladih osoba koje su svojim izvanrednim doprinosom, empatijom i velikim srcem pomogli građanima kada im je to bilo najpotrebnije.


Državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željka Josić istaknula je važnost ulaganja u mlade od sustava obrazovanja, zapošljavanja do rješavanja stambenih pitanja. 


- Moramo pomoći mladom čovjeku da se osamostali, da pronađe sigurno radno mjesto te se aktivno razgovara s Ministarstvom obrazovanja kako mladima omogućiti što kvalitetniju pripremu za tržište rada, poručila je Jozić.


Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet podsjetio je i kako je u svibnju donesen strateški dokument Program za mlade Grada Zagreba koji se odnosi na razdoblje do 2025., a tema su mu obrazovanje, olakšano zapsošljavanje, rješavanje stambenog pitanja, zdravstva i uključivanje mladih u politički prostor grada.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.